Lezing Freek de Jonge: de jaren 60 door de ogen van een cabaretmeester

Stap in de wereld van cabaretier en schrijver Freek de Jonge en luister naar zijn bijzondere verhalen en inzichten. Tijdens deze lezing presenteert Freek de Jonge zijn nieuwste boek, het derde deel van zijn ‘Memoirs’, waarin hij zijn persoonlijke ervaringen over de jaren 60 deelt.

Na het eerste boek van deze serie, “Kom verder! (1900-1951)” en het tweede deel, “Reikhalzend verlangen (1951-1962)”, geeft het derde deel “De Zeeuwse jaren (1961-1969)” een mooi inzicht in hoe achtergrond en tijdsgeest hebben bijgedragen aan de vorming van een van de meest succesvolle cabaretiers van Nederland.

Freek de Jonge woont tijdens deze periode in Goes. Na een optreden op een schoolavond ontstaat bij hem het diepe verlangen om komiek te worden, net zoals Toon Hermans. Het is dan ook dringend tijd om Zeeland achter zich te laten en naar Amsterdam te vertrekken om te studeren. Daar, tijdens het lustrumcabaret Cabariolet van het Amsterdams Studenten Corps, ontmoet hij Bram Vermeulen. Slechts een jaar later wordt ‘Neerlands Hoop In Bange Dagen’ een feit en gaat in juni 1969 hun eerste programma in première.

De lezing vindt plaats in de Vredekerk, Burgemeester van der Munnikstraat 16, op zaterdag 29 juni, vanaf 15.00 uur.

Let op: deze activiteit is niet gratis. De entree bedraagt € 5,00 per persoon en dient contant te worden betaald aan de deur.

We verwachten een boeiende middag vol inspiratie en reflectie op een van de meest invloedrijke decennia van de twintigste eeuw. De jaren zestig hebben niet alleen Freek de Jonge gevormd, maar ook de hele samenleving veranderd.