Reis terug in de tijd tijdens de Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’

Van 21 tot en met 30 juni 2024 duikt Loppersum in het dynamische tijdperk van de jaren 60 van de vorige eeuw met een gevarieerd programma van activiteiten voor jong en oud. Stap in de tijdmachine en laat je meevoeren naar een tijd van swingende muziek, kleurrijke mode en belangrijke historische momenten.

De Feestweek draait niet alleen om terugkijken in de tijd maar ook om mensen bij elkaar te brengen en de saamhorigheid binnen het dorp te versterken. Juist nu, met alles wat speelt rondom de aardbevingsproblematiek, is deze verbondenheid extra belangrijk. Het programma is er dan ook op gericht om samen herinneringen op te halen, nieuwe dingen te proberen, verhalen te delen en vooral veel plezier te hebben.

De Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’ wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van diverse stichtingen, fondsen en organisaties zoals de Gemeente Eemsdelta, het programma Mijn Thuis Mijn Verhaal, de Eenkemastichting, Stichting Dorpsbelangen Loppersum, fonds Eemsmond, het Cultuurfonds, het VSB fonds en Loket Leefbaarheid Groningen. Het merendeel van het programma is daardoor dan ook voor iedereen gratis toegankelijk.

Op 21 juni om 14.30 uur wordt de Feestweek ‘Loppersum in de Jaren 60’ feestelijk geopend op het Zigtermanplein door burgemeester Ben Visser. Hij zal het symbolische lint doorknippen om de festiviteiten te starten. Na de opening verzorgt stichting Kans en Kunst uit Delfzijl een ludiek programma.

Een kleine greep uit het programma van de Feestweek:

  • Ontdek ‘Leven in de jaren 60’ bij de tentoonstelling van de Historische Vereniging Loppersum
  • Op het Marktplein wordt een muzikaal theaterspektakel opgevoerd door Rederijkerskamer Sappho en vele anderen, begeleid door de legendarische 60’s band ‘The Outtakes’.
  • Een uniek optreden van gelegenheidsformatie ‘Loppersum Sixties Revival Band ft. Ep Oosting’, samen met lokale helden zoals Pé Daalemmer, Wiebe de Haan, Theo van Dijk en Ger Warink.
  • Feest mee in Flits, waar DJ Melson je meeneemt op een muzikale reis door de jaren 60.
  • Speciaal voor de Feestweek gearrangeerd concert van Loppersum’s Harmonie.
  • In Wiemersheerd worden bijna dagelijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals oude televisieseries kijken en meezingen met plaatjes die gedraaid worden.
  • Mis de speciale editie van ‘Achter de Lagestraat’ niet, met als thema ‘Flower Power’.
  • Kom naar de lezing van Freek de Jonge waarin hij zijn persoonlijke ervaringen en inzichten over de jaren 60 deelt aan de hand van zijn nieuwste boek.

En nog veel meer!

Het volledige programma is te vinden op de officiële website van de feestweek: feestweekloppersum.nl.